MAGUNKRÓL

KAPCSOLÓDÓ

A Veszprémi Egyetemi Színpad 2016-ban alakult újra a veszprémi Pannon Egyetemen. Társulatunk jelenleg több mint 20 főt számlál, tagjaink mindegyike egyetemista, legtöbbünk drámapedagógia szakos hallgató.

Jellemző ránk a sokféleség, hiszen sokan sokfélét gondolunk a színházról, az alkotásról, ami meglátszik projektjeinken, előadásainkon is. Valódi amatőr alkotók vagyunk, gyakran cseréljük szerepeinket, társulatunkban nincsenek rögzített alkotói funkciók, bárki kipróbálhatja magát játszóként, rendezőként, vagy egyéb szerepkörökben is, ha úgy tartja kedve.

Mivel társulatból többen drámapedagógusnak készülünk, nagy hangsúlyt fektetünk e szakterület képviseletére is, rendszeres nyílt tréningjeink mellett, gyakran készítünk drámapedagógiai foglalkozásokat egy-egy előadáshoz, múzeumi kiállításhoz, vagy iskoláknak külön felkérésre.

Célunk a helyi kulturális élet fellendítése és a színház, az amatőr színjátszás fiatalokkal való megszerettetése. Aktívan együttműködünk különböző veszprémi kulturális intézményekkel és szervezetekkel, és igyekszünk az egyetem életébe is egy kis frissességet, színházat csepegtetni.

 

Másik fő tevékenységünk az amatőr színházi előadások, projektek létrehozása mellett, a fesztiválszervezés. 2016-os debütálása óra, minden ősszel megrendezzük a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót, melyre az ország több városából várunk diák és amatőr színházi társulatokat, színházi szakembereket, drámapedagógusokat, hogy együtt töltsünk egy izgalmas hetet, a színház, a drámapedagógia és az amatőr színjátszás bűvöletében.

TÁRSULAT

©Keszte Bálint

Impresszum:

Elérhetőségek

©Keszte Bálint